Ekstruzija je proces gdje se vrši topljenje PE granulata i formiranje filma na više savremenih linija za ekstruziju. Polietilenska folija je u osnovi transparentna a može se bojiti u različite boje po želji kupca. Oblik folije koja nastaje u procesu ekstruzije moze biti pojedinačni film, dupli film, polucrijevo i crijevo.

 

Film koji se proizvodi je idealnih mehaničkih svojstava za upotrebu kao film za kaširanje i kao termoskupljajući film, a proizvodi se u debljinama koje se kreću od 5cm do 140 cm. Proces dodavanja aditiva se vodi elektronski, gravimetrijskom metodom, što obezbjeđuje pravilnu distribuciju željenog aditiva po čitavoj površini materijala.

U našem proizvodnom pogonu posjedujemo najsavremenije fleksoštamparske mašine sa mogućnošću štampanja u maksimalno osam boja. Naš tim će se potruditi da u skladu sa Vašim željama, a našim znanjem i mogućnostima, upakujemo Vaš proizvod prepoznatljivog brenda na globalnom tržištu.

Štampa na filmovima može biti unutrašnja ili vanjska te jednostrana do osam boja (8+0) ili obostrana do 6 boja (6+6).

Vlastitim pogonom za izradu klišea imamo potpunu kontrolu od pripreme do samog procesa štampanja.

U cilju snabdijevanja kupaca kvalitetnim dupleks i tripleks materijalima FerPlast posjeduje mašinu za laminiranje-bez solventa. U mogućnosti smo da vršimo proces laminacije sa izuzetnim adhezivnim svojstvima između pojedinačnih slojeva. 

Ovim postupkom želimo da svojim klijentima omogućimo neograničene mogućnosti pakovanja najrazličitijih vrsta proizvoda. Naš stručni tim tehnologa sa ogromnom posvećenošću svakodnevnim ispitivanjima različitih kombinacija materijala, nastoji da obezbijedi sigurne uslove pakovanja za široku paletu proizvoda.

U ovoj fazi se vrši formiranje krajnjeg proizvoda. Ovaj proces je automatizovan i zahtijeva niz operacija kao što su sječenje, zavarivanje, formiranje ručke itd.-sve da bi krajnji proizvod dobio konačan oblik. 

 

Posjedujemo rezače renomiranih brendova i u mogućnosti smo vrhunski obrezivati različite vrste materijala – zavisno od potreba kupaca, u širini do 1600 mm.

Neadekvatno deponovanje najčešći je problem vezan za PE vrećice/ambalažu i posljedica je ljudskog faktora – bilo da je u pitanju nedostatak označenih mjesta za odlaganje ili nepostojanje navike odlaganja na označena mjesta. Primarni aspekt od koga polazimo u našem poslovanju jeste zaštita životne sredine. 

Ovo se manifestuje kroz niz aktivnosti gdje reciklaža zauzima primarno mjesto. Reciklaža je proces kojim se korištena folija i vrećice prerađuju i vraćaju u upotrebu u obliku regranulata. Time se sav prikupljeni material bilo da je otpadna folija, tehnološki otpad nastao u samom procesu proizvodnje, ili korištene vrećice, deponuje i preradi u upotrebljiv regranulat čime uveliko doprinosimo zaštiti životne sredine. 

Ovime se eksploatacija sirovine svodi na najviši mogući nivo a reciklirana folija i nakon upotrebe može ponovo da se reciklira.

 

Close Menu